De laatste zet gespeeld, de klokken staan weer stil

De laatste zet gespeeld, de klokken staan weer stil

Afgelopen zondag vond de laatste ronde van de Nationale InterClub plaats. Voor Dendermonde was dit een thuismatch, maar het voelde toch een klein beetje als spelen op verplaatsing. Ons vast lokaal was niet beschikbaar en we moesten op het laatste moment een andere zaal vinden. Niet eenvoudig in tijden van communiefeesten en lentefeesten. Onze beste dank aan het Oscar Romerocollege die de oude studiezaal onder de kapel nog beschikbaar had.

De zwarte studiebanken onder de kapel zijn dan wel al lang verdwenen, maar er werd opnieuw heel wat nagedacht en gestudeerd op de stellingen.

Voor de tweede ploeg in vijfde afdeling stond er niet zo heel veel meer op het spel, behalve persoonlijke winst. De tweede plaats in het klassement was immers al verzekerd na de tiende ronde en de eerste plaats was buiten bereik. Met winst op borden 1 en 4 en verlies op de andere twee borden sloten we het seizoen af met een ploegremise. Resultaat van het seizoen: 17 matchpunten (7 ploegoverwinningen, 3 remises en maar 1 verlies).

Voor de eerste ploeg in derde afdeling stond er echter veel meer op het spel. Vóór de aanvang van de elfde ronde bevond Dendermonde 1 zich nog altijd in degradatiegevaar.

Ploegwinst verzekerde behoud in de derde klasse, maar dit was een zeer zware opdracht. Bij ploegverlies zouden we na drie jaar in derde klasse opnieuw zakken naar vierde klasse en bij een ploegremise hing het af van wat de andere ploegen deden. In de twee laatste partijen werd heel lang gezocht naar winst, soms werd er zelfs meer gekeken naar de stelling van de ploeggenoot dan naar het eigen bord … Uiteindelijk werd besloten tot eeuwig schaak, méér zat er echt niet in. De ploegremise was een feit en dus werd er in spanning afgewacht op de andere resultaten. En dit wachten duurde heel lang… Rond halftien ’s avonds werd duidelijk dat Dendermonde 1 in derde klasse zou blijven! Met slechts één matchpunt verschil! Zo spannend was het nog nooit geweest.

Dank aan alle spelers van Dendermonde 1 en 2 van het afgelopen seizoen: Nando, Jeroen, Dirk, Franky, Jan L., Sieben, Didier, Augustin, Yves, Kristof, Jonas, Fons, Steve, Aysun, Pieter, Miguel, Christophe, Elias.

Bijkomende dank aan de spelers-chauffeurs. Verkeer-stress en parking-stress komen nog eens bovenop de stress vóór de partij.

Speciale dank ook aan Lien om onze geïmproviseerde bar open te houden afgelopen zondag.

Noteer alvast de volgende data in jullie agenda’s voor de interclub 2024-2025:

  • Ronde 1: 29/09/2024
  • Ronde 2: 06/10/2024
  • Ronde 3: 03/11/2024
  • Ronde 4: 17/11/2024
  • Ronde 5: 01/12/2024
  • Ronde 6: 26/01/2025
  • Ronde 7: 02/02/2025
  • Ronde 8: 16/02/2025
  • Ronde 9: 16/03/2025
  • Ronde 10: 30/03/2025
  • Ronde 11: 27/04/2025

PS: Wist u dat u Dendermonde kan steunen wanneer u online-aankopen doet? En dat zonder zelf één cent meer uit te geven?

Dit kan via Trooper: de kleine centjes die wij krijgen, helpen ons onze werkingskosten te financieren, zoals bijvoorbeeld bij het huren van een alternatieve zaal.

Steun Schaakclub tRos Dendermonde via Trooper

Verplaatsing KK Ronde 2 naar 1 december

Beste schakers

Wegens lokaalbezetting wordt ronde 2 verzet naar 1 december. 

Er wordt tevens een extra inhaalronde op 12 januari gelegd. 

Gelieve er rekening mee te houden dat vermoedelijk de ELO-verwerking pas zal gebeuren op 1 april aangezien niet alle partijen zullen ingehaald zijn van een ronde. 

Dank voor u begrip,

Men zegge het voort

Nando

Ros beiaard Blitz

Na katuit komt pas het echte hoogtepunt van Dendermonde aan bod: Openingsblitz van het nieuwe seizoen. Waarvoor zelf 3 dappere Aalstenaars kwamen voor opdragen.

Gelukkig kon nen Deiremonneir de titel pakken!

Proficiat Nando

Inschrijven KK 2023-2024

Aangezien september voor de deur staat, ga ik opnieuw het KK opstellen. 

Gelieve in bijlage het formulier in te vullen indien u wenst deel te nemen. 

Het KK bestaat uit +- 8 wedstrijden op vrijdagavond verspreid doorheen het seizoen. 

We trachten in april (ten laatste mei) het KK af te sluiten. 

Het betreft een Round-Robin toernooi ( Iedereen speelt 1x tegen iedereen). 

Afhankelijk van het aantal inschrijven, zal er meer uitleg gegeven worden. 

Er wordt getracht opnieuw te werken met een A-reeks, B1 en B2 reeks. 

Inschrijving KK 2023-2024:

https://forms.gle/BxKGPaXw5fyMmts8A

Groeten

Nando